14 Kasım Dünya Diyabet Günü

Güncelleme Tarihi: 14/11/2018

1921 yılında insülini bularak diabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıldönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da Dünya Diyabet Günü düzenlenerek, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Diyabet, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, ciddi organ kayıplarına yol açan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilen kronik bir hastalıktır. Diyabetli bireylerin yaşam kalitelerinin arttırılması, beslenme, egzersiz, tıbbi tedavi ve eğitimden oluşan dört temel faktörde mümkün olmaktadır.

Diyabet hastalığını önlemek, onu kontrol altına almanın ilk adımıdır. Ülkemizde önemli oranda hastalık yükü oluşturan bulaşıcı olmayan hastalıklar arasında diyabet ve komplikasyonları önemli bir yer tutmakta olup; müdahale edilmezse değişen yaşam tarzları sebebiyle bu yükün yakın gelecekte hızla artması beklenmektedir.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca diyabet hakkında farkındalığın arttırılması ve öneminin vurgulanması amacıyla 14 Kasım 2018’de  10:00 – 16:00 saatleri arasında Anıtpark’ta stand açılacak. Ayrıca aynı gün 12:00 – 13:00 saatleri arasında da Ofis Aile Sağlığı Merkezinden başlanarak Anıtparkta sonlandırılmak üzere sağlıklı yaşam yürüyüşü etkinliği düzenlenecek.

DİYABET.png