14 Kasım Dünya Diyabet Günü Dolayısıyla Hastanemizde Etkinlik Düzenlendi.

Güncelleme Tarihi: 29/01/2019

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlik kapsamında diyabet hastası çocuklara hastane toplantı salonunda sinevizyon gösteriminin ardından topluca yemeğe gidildi. Burada bir konuşma yapan Diyarbakır İli Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Abidin TÜZÜN: “14 Kasım tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabet hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak maksadıyla Dünya Diyabet Günü ilan edilmiştir. 2017 verilerine göre 425 milyon diyabetli ve henüz tanısı konmamış 212 milyon yetişkin hasta olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda dünyada neredeyse her 7 kişiden 1’inin diyabet hastası olduğu görülmektedir. Bu rakamların hızla arttığı hesaba katıldığında aslında nasıl bir tabloyla karşı karşıya olduğumuz daha net bir şekilde anlaşılıyor. Diyabetle etkin mücadele edilebilmesi için; etkin diyabet politikaları geliştirmek, erken tanı, etkin tedavi, çocukluk çağında diyabet bakım ve tedavisi ile  diyabet ve obeziteyi önleyici faaliyetlerin önemine vurgu yaptı.

Tüzün’ün ardından söz alan Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz KAYA; “Diyabet hastalığının diğer isminin çocukların en çok sevdiği şey olan şeker hastalığı olması bir paradokstur. Hastalığın teşhiş ve tedavisinden belki de çok daha önemlisi hastalığa yakalanma sebeplerinin ortadan kaldırılmasıdır. Yetişkinler arasındaki erken ölümlerin % 70’i büyük oranda ergenlik çağında başlayan davranış ve alışkanlıklardan kaynaklandığını belirten Kaya;  diyabet önleme kapasitesini güçlendirmek ve kendi sağlıklarını daha iyi korumak için bilgi ve kaynaklara kolay ve adil erişim oldukça önemlidir” dedi.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinin terasında palyaço gösterisi ve müzik dinletisinden sonra çocuklara değişik hediyelerin verilmesiyle program sona erdi.

Diyabet 2 WhatsApp Image 2018-11-14 at 14.15 (2).jpeg

Diyabet 5 WhatsApp Image 2018-11-14 at 14.15 (5).jpeg