ÇOCUK PALYATİF BAKIM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.
20 Mart 2019

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde 10 yataklı Çocuk Palyatif Bakım Merkezi hizmete açıldı.

Açılışa Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper BİTEN, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Sait AVAR, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Abidin TÜZÜN, Hastane idarecileri, sağlık personeli ve vatandaşların katılımıyla Palyatif Bakım Merkezimizi açılışı gerçekleşti. Palyatif bakım merkezinde incelemelerde bulunan katılımcılara İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Sait AVAR ilimizdeki sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirme yaptı. Ayrıca, Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. İzzettin TOKTAŞ ise Palyatif Bakım Merkezi hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra program sona erdi.

24 saat esasına göre hizmet verecek olan Palyatif Bakım Merkezimizde uzman tabip, psikolog, sosyal çalışmacı, fizyoterapist, diyetisyen ve hemşire görev yapacaktır.  Muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, psikososyal destek, psikososyal değerlendirme (sıkıntı, ansiyete, depresyon, umut, kayıp, yas, keder ve kendine bakmak), ağrı yönetimi, beslenme desteği gibi hizmetler, ilaç, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin sağlık raporlarının çıkarılması, tedavisi düzenlenmiş hastanın tıbbi, psikolojik ve sosyal durumunun gerektirdiği seviyede hizmet almasını sağlanarak hizmetler klinik ortamda ve poliklinik şartlarında verilecektir.

palyatif bakım merkezi (2).jpeg

palyatif bakım merkezi (1).jpeg
palyatif bakım merkezi (3).jpeg
palyatif bakım merkezi (4).jpeg
palyatif bakım merkezi (5).jpeg

PALYATİF ÇOCUK BAKIMI NEDİR?

ÇOCUKLARDA PALYATİF BAKIM.docx

palyatif bakım merkezi 6.jpeg