Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, İdari ve Mali İşler Müdürü

IMG_19091 (1).jpg

Özkan GÜNDÜZ
İdari ve Mali İşler Müdürü

1982 yılında Diyarbakır’da doğdu.

İlk ve orta öğrenimi ile lise öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı.

Dicle Üniversitesi ( DÜ) Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi bölümünden mezun oldu. Ayrıca, sırasıyla Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme, Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Atatürk Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Yönetimi Bölümünde tamamladı. Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İngiliz Dili ve Edebiyatı yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

2002 - 2003 yılları arasında Diyarbakır Devlet Hastanesinde Anestezi Teknisyeni olarak görev yaptı. 2004 - 2014 yılları arasında Bingöl Genç Devlet Hastanesinde Anestezi Teknikeri olarak görev yaptı.

2014 - 2020 yılları arasında Bingöl Genç Devlet Hastanesinde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak görev yaptı.

2020 - 2023 yılları arasında Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yaptı.

2009 yılında Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Travma Ressüsitasyon Kursuna ve 2010 yılında ileri Yaşam Desteği Kursuna, aynı yıl Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) eğitimine katıldı.

2012 yılında İngiltere’nin Londra şehrinde, 2016 yılında ise İngiltere’nin Birmingham şehrinde İngilizce dil eğitimi aldı.

2014 yılında Başbakanlık tarafından Pakistan’ın Pencap eyaleti, Muzaffargarh şehrinde inşa edilen 400 yataklı Recep Tayyip Erdoğan Hospital’da (Indus Hospital) Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilerek, tıbbi cihazların kullanımı, tıbbi hizmetlerin sunumu ve hastalara yaklaşım vb. konularda yerel personele İngilizce eğitim ve sunumlar gerçekleştirdi.

2017 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Van’da düzenlenen HIMSS EMRAM Dijital Hastane eğitimine katıldı. 2017 yılından beri Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel
Müdürlüğü tarafından düzenlenen verimlilik yerinde değerlendirme gözlemcisi olarak hastane ziyaretlerine ve değerlendirmelerine katılmaktadır.

2019 yılında Antalya’da düzenlenen 13. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresine ve 2022 yılında Muğla’da KİK tarafından düzenlenen Kamu İhale Mevzuatı eğitimine katılmıştır.

AFAD arama kurtarma gönüllüsüdür.

16.01.2023 tarihinden itibaren Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde İdari ve Mali
Hizmetler Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

İngilizce bilen Özkan GÜNDÜZ, evli ve 2 çocuk babasıdır.