Hastanemizde Anne Sütünün Önemi ve Emzirme Eğitimleri
03 Ekim 2018

Anne Sütü 3.jpegAnne Sütü 1.jpeg

Anne Sütü 3.jpeg

Bebek Dostu Hastane ve Çocuk Dal Hastanesi olmamız münasebetiyle anne sütünün faydaları ve emzirme konularında gerek hastanemiz çalışanlarına gerekse de anne ve anne adaylarına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz devam ediyor.
1 - 7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla görüştüğümüz hastanemiz başhekimi Dr. Cengiz KAYA anne sütünün önemi ve bu kapsamda hastanemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaya: “Hastanemiz Bebek Dostu hastane kapsamındadır. Aynı zamanda çocuk dal hastanesi olmamız hasebiyle eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarımız süreklilik arz etmektedir. Bu yılın Ocak – Mayıs ayları içerisinde tüm hastane çalışanlarımıza anne sütünün önemi hakkında eğitim verildi. Bu eğitime katılamayan personellerimize yönelik olarak da Mayıs – Ekim ayları içerisinde telafi eğitimleri verdik.

Ayrıca, hastanemiz bünyesinde hizmet veren emzirme odamızda iki hemşire arkadaşımız görevlendirilerek gün içerisinde burada bebeğini emziren annelere gerekli bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Aynı şekilde hastanemiz bünyesinde oluşturduğumuz “Bebek Dost Birimi” ne tüm servis sorumlusu hemşire arkadaşlarımızı dahil ettik. Bu hemşire arkadaşlarımız servislerde bebeği yatan annelere, anne sütünün önemi ve emzirme hakkında gerekli bilgilendirme – bilinçlendirme çalışmaları yapıyorlar.” Dedi.